HELLAS TEAM in thailand 2023

Athloswebtv


Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η Μοριοδότηση αθλητών – μαθητών από την Γ.Γ.Α. σε Ολυμπιακά και αναγνωρισμένα αθλήματα απο την Γ.Γ.Α.


Εκτός από την άθληση και την υγεία του σώματος και του νου, είναι σημαντικό για έναν αθλητή και μαθητή να επιλέξει αθλήματα τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Γ.Γ. Αθλητισμού και Ολυμπιακά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μοριοδότηση των αθλητών που τους δίνει το δικαίωμα της ευκολότερης πρόσβασης στις σχολές που επιθυμούν να ακολουθήσουν (ΑΕΙ – ΤΕΙ) μετά την ολοκλήρωση των σχολικών τους υποχρεώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πρωταθλητή στο TAE KWON DO που με μόλις 4.000 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις έχει το δικαίωμα λόγω των πανευρωπαϊκών διακρίσεων που έχει φέρει  στην χώρα με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας, να εισαχθεί σε όποια σχολή επιθυμεί χωρίς να παίζει ρόλο ο βαθμός των πανελλαδικών εξετάσεων.

Διακρίσεις σε Ολυμπιάδα

Η Γ.Γ.Αθλητισμού δίνει το δικαίωμα στους πρώτους 8 Ολυμπιονίκες να εισαχθούν σε όποια σχολή επιθυμούν καθώς και να εισαχθούν σε οποιαδήποτε δημόσια θέση (στρατός, αστυνομία κλπ).

Διακρίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οι πρώτοι 6 αθλητές από Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, να εισαχθούν σε όποια σχολή (ΑΕΙ  – ΤΕΙ) επιθυμούν. Ο 7ος και ο 8ος από παγκόσμιο πρωτάθλημα μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Οι πρώτοι τέσσερις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, εισάγονται σε όποια σχολή επιθυμούν ανεξάρτητα από τον βαθμό των πανελλαδικών. Ο 5ος και ο 6ος  μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα

Οι πρώτοι τέσσερις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων παίρνουν το 20% για το ΤΕΦΑΑ και 10% για τις υπόλοιπες σχολές.

Οι παραπάνω μοριοδότηση γίνεται με την εξής διαδικασία: 
Ο εκάστοτε αθλητής καταθέτει τον φάκελο με τα στοιχεία και τις επιδόσεις του στα πρωταθλήματα που συμμετείχε, στην Γ.Γ. Αθλητισμού. Έπειτα η Γ.Γ.Α. αφού εξετάσει, επιβεβαιώσει και αποδεχτεί τις διακρίσεις, αποστέλλει βεβαίωση με την εγγραφή του αθλητή στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών.