HELLAS TEAM in thailand 2023

Athloswebtv


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η διατροφή την ήμερα του αγώνα.



Ένα σωστό γεύμα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του αθλητή. Στόχος του γεύματος είναι ο εφοδιασμός με ενέργεια και νερό.

Τι πρέπει να προσέξει ένας αθλητής tae kwon do την ημέρα των αγώνων;Προτείνεται λοιπόν :1.Να κάνει μικρά γεύματα που να επιτρέπουν στο στομάχι να είναι σχετικά άδειο κατά την εκκίνηση του αγωνίσματος.2.Να παρέχει επαρκή ποσότητα θερμίδων, από υδατάνθρακες.3.Να παρέχει επαρκή ποσότητα νερού, για διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας.Διαλύματα πχ. χυμοί πρέπει να αραιώνονται με νερό για να γίνουν ισοτονικά.Αποφεύγονται:Η φρουκτόζη γιατί προκαλεί μείωση των αποθεμάτων σε γλυκογόνο, με αποτέλεσμα μείωση της αντοχής. Επίσης προκαλεί γαστρεντερικές ανωμαλίες.Η σοκολάτα προκαλεί αύξηση της γλυκόζης στο αίμα αλλά στη συνέχεια προκαλείται υπογλυκαιμία, με αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης.Οι φυτικές ίνες , που βρίσκονται κατά κύριο λόγω στα λαχανικά , είναι δύσπεπτες και επιφέρουν δυσφορία στον αθλητή.Τα όσπρια θα πρέπει να αποφεύγονται και αποφυγή ξινών γευμάτων.

Μετά τους αγώνες πρέπει να γίνει ένα γεύμα το οποίο θα πρέπει είναι με υδατάνδρακες για την γρήγορη αναπλήρωση του γλυκογόνου. Μη ξεχνάμε την ενυδάτωση και την αναπλήρωση σε ηλεκτρολύτες.